02 Şubat 2010

ŞAKŞUKA




Malzemeler:

*3 patlıcan

*2 kuru soğan
*4 çarliston biber
*5 domates
*5 diş sarımsak
*1 çay bardağı zeytinyağ
*1 çay bardağı su
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Tuz, karabiber

Süslemek için ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı;

Patlıcanlar alaca soyulur, iri küpler halinde doğranır ve tuzlanır.
Domates ve biberler doğranır. Soğan rondadan geçirilir.
Tencereye zeytinyağ koyulur.Doğranmış soğan hafif pembe kavrulur.
Patlıcanlar yıkanır, süzülür ve tencereye ilave edilir. Arkasından domates ve biberler dökülür.Su, şeker, tuz ve sarımsak ilave edilir. Sebzeler ezilmeyecek kadar pişirilir.
Servis için tabağa alınır, maydanozla süslenir.


PS. Kaşıkla sebzelerin ezilmemesi için tencereyi sallayarak karışması sağlayın.

Aslında tam parçası değil ama :((

5 yorum:

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

olmuş olmuş müzik tam olmuş, bunu yiteceksin sonra hooop göbecik atmaya :)

karabidikim dedi ki...

Şakşuka şakada şuka hiç denemedim ama adı bile güzel.Resimde çok içaçıcı ellerine sağlık arkadaşım

birdilimdus dedi ki...

:))) Antalya'da şakşuka çokça yapılır ve değişik tarifleri de vardır ama genelde patates ve kabak da küp küp doğranıp kızartılır.

Sevgiler,
Evren

mis kokulu lezzetler dedi ki...

Mis gibi şakşuka kokusu duydum kızım çok sever elinize sağlık.Sevgiler.Mine

Tuğba dedi ki...

Aynen Aylin:)hop hop:)))
Karabidikim mutlaka dene meze olaak süper bence.
Eren evet öylesinide yedim ama denemdim.:))
Tşkler Mine :)

Paylas