Malzemeler:
-Milföy (yapılacak kişiye göre)
-300 g tavuk göğüs eti
- 3 taze soğan
- 100 g yakın mantar
- yaklaşık 1/4 su bardağı un
- ½ su bardağı tavuk suyu
- 1 paket krema
- Tuz ve karabiber
- yarım demet maydanoz
- 1 tahta kaşığı margarin
- 1 yumurta
- havuç rendesi
Ön hazırlık olarak tavuk etlerini küçük kuşbaşı biçiminde doğrayalım. Mantarları yıkayıp, ince kesin. Bazen duyuyorum mantarların kabuğunu soyup temizleyenleri.Bildiğim kadarıyla bu yanlış bir yöntem..Taze soğanı ince i doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Tavuk suyunu 1-2 dk kaynatın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin ve harcın yapımında kullanılacak Yumurtayı iyice çırpalım.
Margarini tavada eritelim. Tavukları ilave edip 5 dakika sote edin. Taze soğanı ve havucu ekleyip çok az karıştıralım. Mantarları da ekleyip 1-2 dk daha hepsini birlikte sote edelim. Unu ekleyip karıştırarak kavurun. Sıcak tavuk suyunu ve kremayı ilave edin.Tabi bu arada sürekli karıştırıyoruz. Baharatlarını da ekleyelim bu aşamada. Maydanozu ekleyelim. Koyulaşmaya başlayacaktır. Harcı bir kenarda sıcak olarak bekletelim.
Milföy hamurlarında bir kare alıp Her kare hamur için , farklı boyda kalıp kullanarak daireler kesin. Önce en ufak kalıpla hamurun tam ortasından bir daire kesip çıkartın. Sonra bir büyük kalıbı, kesip çıkardığınız ortalayacak şekilde hamurun üzerine yerleştirip bir halka çıkartın. Diğer iki kalıpla da aynı işlemi tekrarlayıp 2. ve 3. halkayı elde edin. Fırın tepsisini yağlayalım, hamurdan çıkan parçaları küçükten büyüğe doğru, tepsiye üst üste yerleştirin.
(1 yuvarlak ve 3 halkadan oluşmuş volovanlar elde edeceksiniz.)
Volovanların üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün.Fırın ısısı orta yani 180 derecede olması yeterli, volovanları 20 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız volovanların içine hazırladığınız harcı doldurun.
Sıcak olarak servis yapın
YK:İstenirse farklı sebzelerde eklenip yapılabilir.
Afiyet Olsun
Yorumlar
ellerine kollarına sağlık
öpüyorummmmm
Sevgiler,
Evren
sıcacık sevgiler yolluyorum sana