12 Nisan 2010

YUMURTALI PIRASA



Aslında yapımı çok kolay bir lezzet.Fakat belki içimizde hiç denememiş veya tadını bilmeyen vardır diye,yayınlamak istedim.


Malzemeler
:
-1kg pırasa
-5-6 tane orta boy yumurta
-1 çay bardağı kadar zeytin yağ
-tuz baharat

Pırasaları halka olarak dilimleyelim.Bu sırada tavamızda yağımızı kızdırıp pırasaları ekleyelim.Pırasalar iyice yumuşayıncaya kadar soteleyelim.Bu işlem oluştuğunda yumurtaları tek tek kıra bilirsiniz.İster löp bıraka bilirsiniz ;ister karıştırarak baharatlarla tatlandıra bilirsiniz.

Y.K : Eğer isterseniz pırasaları soteleyip ,1 su bardağına yakın un,yumurta ekeleyin.İyice karıştırıp fırın kabına dökün.Üzerine kaşar rendesi.Bu da nefis oluyor.

9 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Elleinize saglik nefis görünüyor

umutluhayat dedi ki...

ben ilk kez duyuyorum.ilginç olmuş.ellerinize sağlık

ஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ dedi ki...

eline sağlık canım benim

Pembe Tatlar dedi ki...

Bnen hiç denemedim ve tadınıda bilmiyorum seviyoırum yeni şeyler öğrenmeyi ellerine sağlık canım...

birdilimdus dedi ki...

Ellerine sağlık canım bizim evde eşim pek sevmiyor pırasayı o yüzden pişirebilmek için böreğin içinde saklayıp kendisine yediriyorum.

Sevgiler,
Evren

Damak Tadı dedi ki...

Çok değişik olmuş,ellerine sağlık..Sevgiler..

EBRULİ dedi ki...

Ben bilmiyodum canım.Pırasa ya bayılırım ama,bunu da deniyorum hemen.Teşekkürler :)
Yoktun toplantıda ?

♥ Made By Mİne ♥ dedi ki...

bir arnavut kızı olarak coook severimm :)hımm nefis

baharatcı dedi ki...

Valla zeytin yagı kalmamış.Bende alışverişe gittim bakalım yeni bir yag markasıyla yapacağım normalde saf zeytin yağı kullanıyordım köyden geliyordu. Diasa da kotanyi diye bir markanın top drawer zeytinyağını kullanacağım bakalım nasıl olacak. hadi bana kolay gelsin :)

Paylas