27 Mayıs 2010

MANTI MAKARNA MANTI



Mantı makarna hep yapılır ama bir türlü yemeden önceki pişmiş halini yakalayamıyorum.Bende pişmemiş hali le resmini yayımlıyorum maalesef.:)


Malzemeler:

  • 1 paket mantı makarna
  • 300 gr.kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • baharat
Üzeri için:
  • Yoğurt
  • nane
  • sarımsak
  • kırmızı biber
  • Tereyağı
Kıyma,rendelenmiş kuru soğan ve istediğiniz baharatları da ekleyip iyice yoğuralım.Mantı makarna (marka olarak ben takıntılı değilim.Zaten kullandıklarım belli firmalar onların dışında da denk gelip almıyorum.)

Pişmeden çiğ olarak doldurulacak.İçini köfte malzemesinden iyice dolduralım.Bu arada derin tencerede su haşlayalım.Eğer hemen pişirmeyecekseniz buzlukta uzun süre saklanacak bir lezzet.Tencerede ki su kaynamaya başlayınca bir tutam tuz ve makarnaları atalım.Burada pişme zamanı kıymanın pişme süresiyle değişiyor.İçteki kıyma pişince makarnamızda pişmiş demektir.

Üzeri için sahanda tereyağımız eritelim.Kızınca kırmızıbiberde ekleyip yağı kızdıralım.Yoğurdumuza sarımsağı ezip ekleyelim.Sarımsaklı yoğurt elde etmiş oluyoruz.

Makarnaları kevgir ile yani delikli kaşık ile süzüp tabaklara paylaştıralım.Üzerine Sarımsaklı yoğurt ve kızmış yağ gezdirin.Dilerseniz ve seviyorsanız nanede eklene bilir.


AFİYET OLSUN.

5 yorum:

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

hımm çok da severim ellerine sağlık canım..

NiLaY dedi ki...

ben bu lezzete bayılırım ve bol bol yaparım :)

İnci Yemek dedi ki...

Tugbacım pişmemiş bile olsa süper bir görüntü çok severim mantının her çeşidini:))buzlukta saklanıyor
olmasına bayıldım her şeyden önce
tam benlik koştur koştur hazırlık yapamıyorum eskisi gibi:))ellerine sağlık tatlım bilgiler için teşekkürler:))mutlu hafta sonları diliyorum.çok öptüm..
en kısa sürede görüşmek üzere..

Chaplin cafe(BURCU) dedi ki...

makarnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nam nam nam :P

mosquito dedi ki...

Off süper olur sanırım,denemedim hiç.İçindeki kıymalar dökülmüyor mu pişerken?

Paylas