Mantı makarna hep yapılır ama bir türlü yemeden önceki pişmiş halini yakalayamıyorum.Bende pişmemiş hali le resmini yayımlıyorum maalesef.:)
Malzemeler:
- 1 paket mantı makarna
- 300 gr.kıyma
- 1 orta boy soğan
- baharat
- Yoğurt
- nane
- sarımsak
- kırmızı biber
- Tereyağı
Pişmeden çiğ olarak doldurulacak.İçini köfte malzemesinden iyice dolduralım.Bu arada derin tencerede su haşlayalım.Eğer hemen pişirmeyecekseniz buzlukta uzun süre saklanacak bir lezzet.Tencerede ki su kaynamaya başlayınca bir tutam tuz ve makarnaları atalım.Burada pişme zamanı kıymanın pişme süresiyle değişiyor.İçteki kıyma pişince makarnamızda pişmiş demektir.
Üzeri için sahanda tereyağımız eritelim.Kızınca kırmızıbiberde ekleyip yağı kızdıralım.Yoğurdumuza sarımsağı ezip ekleyelim.Sarımsaklı yoğurt elde etmiş oluyoruz.
Makarnaları kevgir ile yani delikli kaşık ile süzüp tabaklara paylaştıralım.Üzerine Sarımsaklı yoğurt ve kızmış yağ gezdirin.Dilerseniz ve seviyorsanız nanede eklene bilir.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
olmasına bayıldım her şeyden önce
tam benlik koştur koştur hazırlık yapamıyorum eskisi gibi:))ellerine sağlık tatlım bilgiler için teşekkürler:))mutlu hafta sonları diliyorum.çok öptüm..
en kısa sürede görüşmek üzere..
nam nam nam :P