FIRINDA PIRASA/YUMURTALI PIRASA


Kışın çok yaptığım bir tarifim vardır.Tavada pırasalı yumurta.Ev halkının severek yediği lezzetlerden biridir.Canım babacığım nurlar içinde yatsın bayılırdı.Bende nette gezinirken birde fırındaki bu şeklini gördüm.Denedim ve çok çok memnun kaldım :))

Malzemeler.

•6-10 orta boy pırasa(aslında bu size kalmış ne kadar çok olsun isterseniz)


•maydanoz, dereotu

•4 yumurta

•100-150gr peynir(koymaya bilirsiniz ben oğluş için koydum)

•tuz, karabiber

•pulbiber(ben koymadım)
 
              Pırasaları yıkayıp kalın yeşil kısımlarını kesin. kalan kısımlarını kalınca daireler şeklinde doğrayın.Tavada zeytinyağını ısıtın. pırasaları tavaya ekleyin. Baharatları  (tuz ve Karabiber)serpip kapağı kapalı şekilde 10-15 dk pişirin.Tabi ara sıra karıştırmayıda unutmayın.:))Pişmesi zaten iyice yumuşayıp renk değiştircekler.Aman sakın kavurup yakmayın.

Küçük bir kek kalıbına veya tart kabına yağlı kağıt serip etrafını hafifçe yağlayın. Yumurtaları çırpıp peynirle karıştırın. yıkayıp ince ince kıydığımız otları da bu karışıma ekleyin. Baharatlarıda ekleyip çırpalım.

Pırasalar pişince yumurtalı peynire ekleyip iyice karışmalarını sağlayın. hepsini kabınıza dökün.Önceden ısıttığımız  fırında 15-20 dakika pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz ılık hali ile nefis oluyor .Kahvaltıda bile nefis .Misafirede yaptım.Her türlü sunum denendi yani:))
 
Afiyet olsun.

Yorumlar

DATLIM dedi ki…
Pırasının yemeğini sevmiyorum maalesef :) ama hamur işlerinde bayılırım buda değişik bir tarif mutlaka denerim ellerinize sağlık
çeşnici Handan dedi ki…
Pırasayı çok severim ama bu şekilde denememiştim tarif çok hoşuma gitti mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım.
YeMeK vAkTi dedi ki…
bir pırasa sever olarak pek bir bayıldım bu tarife..

Ellerine sağlık Tubacım
Unknown dedi ki…
fırında bende denememiştim.tarifi aldım.ellerine saglık.
Birsel ve İrem dedi ki…
Ellerinize sağlık, nefis görünüyor, denemeyi isterim. Ben de pırasayı kıyma ile kavurup fırın kabına alıyorum. Sonra üzerine 2 yumurtayı yarım su bardağı süt ile çırparak pırasanın üzerine döküyorum. Kaşar rendesi serpip fırında nefis bir yemeğe dönüşünceye kadar pişiriyorum. Tavsiye ederim:))
Sevgiler.