Malzemeler:
- 125 gr. eritilmiş,ılıtılmış margarin.
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı oda sıcaklığında yoğurt
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
- aldığı kadar un(benim 500 gr dan biraz fazla oldu )
İÇ malzemesi:
# 4 orta boy elma
# 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
# 1 tatlı kaşığı tarçın(siz sevmiyorsanız az koyabilir yada hiç koymaya bilirsiniz)
# yarım su bardağı toz şeker. (Ağız tadınıza göre miktar değişe bilir.)
Üzeri İçin:
# 1 yumurta sarısı
- Hamur için verilen tüm malzeme iyice pürüzsüz hamur olana kadar yoğrulur.1 saate yakın dinlendirile bilir.Hatta hamuru gecen hazırlayıp.Sabah fırına verebilirsiniz.
- Elmalar kabukları soyulup yıkandıktan sonra rendelenir.Bir tavada elma suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir.Kapatmaya yakın ceviz eklenir.1 dk sonra ocak kapatılıp;tarçın eklenir.
- Hamurumuzu klasik parmak kalınğın da açalım.İç malzemeyi hamurun üstüne yayalım.
- Hamurumuzun bir ucundan diğer ucuna doğru rulo yapalım.
- Fırın kağıdı yayılı veya softbowl silikomat serili tepsimize rulonun birleşim yeri alta gelecek şekilde koyalım.
- Yumurta sarısı sürelim üzerine.sterseniz benim pişirdiğim gibi çizik ata bilirsiniz.
- 180 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Yorumlar
elmalıysa:))Ellerine sağlık öpüyo
rum.
Sevgili Bengü'de çok güzel bir header hazırlamış, güle güle kullanın, çok beğendim.
Sevgiler