11 Ocak 2011

İÇ PİLAV / CİĞERLİ



Malzemeler:

* 500 gr kuzu ciğeri

* 2 Su bardağı pirinç
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 4 yemek kaşığı kuş üzümü
* 2 yemek kaşığı çam fıstığı
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı yeni bahar
* 3-4 adet tane karabiber Tuz, karabiber

Bir tencerede tereyağını eritin. Önce çam fıstıklarını kavurun. Küp küp doğranmış ciğer, kuş üzümü ve  birkaç tane karabiber ekleyerek, kavurmaya devam edin. Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynatın.

Islattığınız pirinci süzdürün, kaynayan su içerisine bırakın. Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 2-3 dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekince ateşten alın ve demlenmeye bırakın.

 Tarçın, yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp, Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

7 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

İç pilşavı çok severim ama ciğer ile aram yok...

Ellerine sağlık canım...

sevda dedi ki...

ben ciğer yemiyorum ama görüntü çok güzel.ellerinize sağlık.sevgiler.

YEMEK VAKTİ dedi ki...

Canım ellerine sağlık bayılırım ciğerli iç pilava

pelince dedi ki...

Ben ciğer yemem ama yapmasını çok severim ;)) pilav enfes gözüküyor.. Tuğbacım ellerine sağlık...

birdilimdus dedi ki...

Ciğerlisini hiç denememiştim ilginç geldi canım ellerine sağlık.

Sevgiler,
Evren

ceren_do dedi ki...

Siteniz çok güzel ve faydalı..

lezzetli yemek tarifleri için linke tıklayabilirsiniz.

******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

Limonlu Kek dedi ki...

Mımmm, buradan çok leziz görünüyor, çok da severim, ee bir de olsaydı :)

Paylas