- 1 kilo süt
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gr margarin
- 1 paket toz şanti
- 1 çay bardağı süt
- Dilediğiniz kadar kavrulmuş kadayıf
- Fındık yada ceviz
- 1 tatlı kaşığı Toz tarçın
- 1 yemek kaşığı kadar Tere yağ
Yapılışı:
- 1 kilo sütü tencere alın.
- Un ve toz şeker ilave ederek iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra sıcak sıcak margarini ekleyin ve mikser ile karıştırın.
- Vanilya,toz şanti,ve 1 çay bardağı süt ekleyerek mikser ile 5 dk daha karıştırın.
- Kadayıfı kuplara koyacaksak 2 ye ayırmaya gerek yok.Bize yetecek miktarda kadayıfı tavada tereyağı eritip kavuruyoruz.Bütün olmasına takmayın 1-2 dk sonra tel tel oluyor.
- Eğer bolcamda yapacaksak kavurduğumuz kadayıfı 2 ye ayırıyoruz.Özellikle el altında olsun isterseniz.Kadayıfı kavurup kavanoza koyup böylede muhafaza edebilirsiniz.Misafir gelmeden önce muhallebi yapmak kalıyor size.
- Kavrulmuş kadayıfa fındık yada ceviz ekleyin.ve tarçın tabi.
- Kuplara bir miktar kadayıf serpiştirin.
- Üzerine muhallebi dökün.En üste bolca kadayıf serpiştirin.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Yorumlar
bugün misafirim var akşama
bi çok siteye baktım oktay usta dahil
beğendiğim pek az oldu kafam yatmadı elimdeki malzeme uymadı vs :)
en işime yarar sizin tarif oldu
yazdım tarifi ve hemen işe koyuluyorum
paylaşımın için tşkkürler
bu arada ekledim bloğunu takipteyim artık.. bende beklerim
sevgilerimle..