17 Ekim 2011

KREM KARAMEL


Artık blogumdan devam ediyorum.Wp bana göre değilmiş .Epey uğraştırdı , tam oldu derken yine sorunlar çıktı.Bende zaten hem hamişim sıkıntıya gelemedim.Blogger a geri döndüm.Çok sessizdi oralar.İnşallah kaldığım yerden devam ederim. 








Malzemeler:

Kremi için:
6 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 litre süt

Karamela için:
1 su bardağı şeker
6-7 yemek kaşığı su

Öncelikle küçük bir teflon tavaya karamel için şeker ve su konur. Yüksek ateşte şeker suyunu çekip rengi koyulaşana kadar pişirilir.


Derin ve geniş bir kapta oda sıcaklığında yumurtalar ve şeker yoğunlaşana ve köpürene kadar çırpılır, içine 1 paket vanilya ilave edilir ve 1-2dk. daha çırpmaya devam edilir. Yumurtalı karışıma süt eklenerek  1-2 dk.çırpaya  devam edilir.

 Çok köpürmemesi için süt ekledkten sonra fazla çırpmayın.

 Karamel koyduğunuz kaplara bölüştürün. Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın, ocakta su kaynatın.

Fırın kabına karamel kaplarını yerleştirin. Sıcak suyu borcama kapların yarısına gelecek şekilde dökün ve fırına verin. Üzerileri kızarana kadar pişirin.

 Kaplarından çıkartarak ılınmasını bekleyin ve buzdolabına alın. Yaklaşık 12 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun...
.


1 yorum:

birtutamkekik dedi ki...

merhabalar:)
ne hoş ne hünerli bir sayfa bu böyle:)
emeklerinize sağlık.
takipçinizim.
bende sizi bekliyorum sayfama.
kucak dolusu sevgi eşliğinde:)

Paylas