16 Ekim 2011

PATLICAN DOLMA KEBABI



Uzun bir aradan sonra yine yeniden buradayım :) Hamileliğimin 6.ayındayım ve Allah şükürler olsun her şey yolunda gidiyor.Her ne kadar artık hareketlerim biraz kısıtlansa da mutfağa girmemek mümkün değil. :))

Hazır Ramazan ayındayken sizlerle paylaşmak istediğim güzel ve lezzetli tarifim var.


Malzemeler:
  • 4-5 tane bebek topan patlıcan (Kişi sayısına göre çoğalır -azalır)
  • 2-3 normal boyutlarda kuru soğan
  • 2-3 normal boylarda domates
  • 300 gr kuşbaşı koyun eti
  • kızartma için sıvı yağ
  • 3-4 dal kıyılmış maydanoz
  • fesleğen,tuz,karabiber

Öncelikle patlıcanlarımızı şerit şeklinde soyalım.Tuzlu bol suyumuzda bu arada hazır olmalı.Patlıcanlarımız kararmasın kara suyu çıksın diye.Patlıcanların içini oyucu ile biraz etli kalacak şekilde oyalım.Ve su da bir süre bekletelim.

Tenceremize margarinimizi eritip etimizi koyalım.Kapağı kapalı bir şekilde suyunu salıp çekene kadar pişirelim.Küp küp doğranmış soğanlarımızı ekleyip şeffaf bir hal alana kadar pişirelim.Arkasından küp doğranmış domateslerimizi de ekleyip güzelce su salmasını bekleyelim.Baharatlarımızı da ekleyip yaklaşık 1 su bardağı kaynamış su ekleyip 5 -10 dk pişmesini sağlayalım.Pişen iç harcımızın altını kapattıktan sonra kıyılmış maydanozlarımızda ekleye biliriz.

Suda bekleyen patlıcanlarımızı iyice süzüp kuruttuktan sonra tavada kızmış yağda kızartalım.
Kızarmış içi boş olan patlıcanlarımızı etli harcımız ile içlerini güzelce dolduralım.Cam fırın kabımıza doldurduğumuz patlıcanları dizelim.Tenceredeki harcın suyundandın çok az ekleyip;180 derece ayarlanmış ılık fırınımıza sürelim.Yaklaşık 15-20 dk sonra pişmiş oluyor .Tabi bu benim fırınım için olan süre (turbo)

Patlıcanları dizerken mümkün olduğu kadar ağız kısımları yukarı da kalacak şekilde dizelim.Pişmesine yakın ince dilimlenmiş kaşar peynirlerini üst kısımlarına koyup ;peynir eriyene kadar fırında tuta biliriz.

Yanına bol yeşillikli marul salatası yada cacık ve pilav eşliğinde enfes oluyor.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Paylas