16 Ekim 2011

ŞEKERPARE


Bizim evin en sevilen tatlısı.Çok sık yapmıyorum;benim şerbetli tatlı ile aram çok iyi değil.Bu yüzden de yıl boyunca bu tarz lezzetler seyrek yapılıyor :)
Bayram yaklaşıyor hazırda bir tarif olsun istedim.


Malzemeler:

1 paket margarin
4 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı un
2 yumurta

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
fındık veya ceviz,Antep fıstığı

Şerbeti için:
5 bardak su
4 bardak şeker
1/2 limonun suyu
•oda ısısındaki margarinimizi, pudra şekerimizi ve diğer malzemeleri karıştırıp hamurumuzu hazırlıyoruz.
•Fırınımızı 170 C ayarlayıp.hamurumuzdan bezeler yapıp kurabiye yapar gibi yuvarlak şekil veriyoruz.
•Hepsinin üzerine yumurta sarısı sürüp birer tane fındık yerleştiriyoruz.Önceden ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz.
•Şerbetimizi de hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz.
•Şekerparelerimiz piştikten sonra şerbetimizi üzerine döküp şerbetini çekip yumuşaması için dinlenmeye bırakalım.

Afiyet olsun

Önemli bir nokta Şekerpare sıcak şerbet ılık olmalı.

Hiç yorum yok:

Paylas