DANA DİL SÖĞÜŞ


Sakatat seven için vazgeçilmez bir lezzet.Bende Tüm sakatatlar olmasa da içlerinden en sevdiğim Dana dil söğüştür.Ama nedendir bilinmez Yılbaşından yılbaşına yapılır.:))
Yanına bir de rus salatası of of ....

Malzemeler:
  • 1 bütün Dana dil
  • Tuz,karabiber
Dili yıkayın, kurulayın, her iki tarafına tuz ve karabiber ekin.Düdüklü tencereye koyun,Dilin yarısına gelecek kadar su koyun ve düdüklüde buharı çıktıktan sonra yarım saat süre ile pişirin.

Dili tencereden çıkartıp soğumasını bekleyin, sonra doğrama tahtasına koyup üzerindeki sert deriyi bıçakla temizleyin, kök kısmını kesip ayırın.Kalan ön kısmını keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin.

Eğer isterseniz sebze ile haşlaya bilirsiniz.Örneğin Havuç,kereviz yaprağı,soğan,maydanoz sapı koyup da haşlaya bilirsiniz.

Afiyet Olsun.

                                                        



Yorumlar

Unknown dedi ki…
çok severim evde de deneyeceğim sevgiler
mutfagabuyrun dedi ki…
hiç yemedim.yiyememde ama sevenler için güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.
bende yemedim hiç ama eşim bayılır bende alıp yapıcam eşim için ellerinize sağlık
tombikasci dedi ki…
yılbaşında dana dilinden kanepe yaptık harika olmuştu...
tombikasci.blogspot.com
anne eli gibi dedi ki…
eşim çok sever ama ben malesef yiyemiyorum,geçenlerde getirdi zor bela pişirmiştim,nedense kara ciğer dışında sakatat yiyemiyorum,ellerine sağlık,afiyet olmuş sizlere,keyifli hafta sonları..
Arkadaşlarrrrr güzel bir etkinlik planımız varrrrr hünerli eller arasında :) Detaylar gün içerisinde lezzetbloglari.blogspot.com adresinde ve facebook sayfamızda olacak. Katılmak isteyen herkes yarışmamıza davetlimizdir.
(Rica etsem etkinliğimizi paylaşıp duyurmaya yardımcı olur musunuz?) Sevgiler herkese..

Facebook sayfamız: http://www.facebook.com/pages/Mutfa%C4%9F%C4%B1mdaki-Tarifler/211141232312839?sk=wall