Kışın sıcak çorbanın yerini hiç bir lezzet alamaz.Hele böyle lezzetli çorbanın asla :))
"Bazı özel kutlamalar için özellikli aranan çorbalar da vardır. İşte düğün çorbası da isminden anlaşılacağı üzere, özellikle düğün, sünnet yemeği gibi kutlamalarda sofrada yer bulur. Bu çorbayı Trakya' da olduğu gibi, özellikle Rumeli' de Bulgaristan' ın Türk nüfusunun çoğunlukta olduğu yerlerinde hala görmekteyiz. Üstelik damağa doyumsuz tat veren içimiyle, çorbaların hası olmak gibi bir nam ile bilinir. Öte yandan bu çorbanın otantik hazırlanışında gerdan yer alsa da, bazı yerlerde kuzu etiyle de aynı yöntem izlenerek hazırlanır."
Bizde hafif olsun diye tavuk eti ile yaptık.
Malzemeler:
- 1 su bardağı Haşlanmış ve tif tilmiş tavuk göğsü
- 1/2 su bardağı süt
- 1,5 kahve fincanı un
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yumurta sarısı
- yarım limon suyu
- tuz.
- Haşlanmış tavuk suyumuz
Margarinimizi tenceremizde eritelim.Unumuzu ekleyerek kavuruyoruz.Un kokusu azalana kadar kavuruyoruz.
Sütü yavaşça karıştırarak topak olmasın diye ekliyoruz.Gerçi artık kolay topak olsa da blendırdan geçire biliriz. :)
Tavuk suyumuzu ekliyoruz.Etlerimizi atıyoruz.Kaynamasını bekliyoruz.
Kaynadıktan sonra.Yumurta sarımız ile limon suyumuzu ayrı bir yerde karıştırarak terbiyemizi yapıyoruz.Tenceremizden 2-3 kaşık bu sıvı karışıma ekliyoruz ki çorbaya ekleyince pişmesin.Karışımı çorbaya ekleyerek terbiyeliyoruz.
Eğer seviyorsanız ayrı bir tavada tereyağı eritip pul biberi kızdırıp ;üzerine döküp servis yapıla bilir.
Afiyet Olsun.....
Yorumlar
ellerine sağlık..
tanıştığıma memnun oldum
çorbadan içtim
üyede oldum
hadibana müsade
bana da beklerim
:))