29 Şubat 2012

YÜKSÜK ÇORBASI-NOHUTLU MANTI ÇORBASI



Malzemeler:

1 kase haşlanmamış mantı
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı Becel zeytinyağlı
1 yemek kaşığı silme domates salçası
Damak tadına göre tuz ,nane,pul biber
1 orta boy kuru soğan


Çorba tenceremizde margarini eritiyoruz.Kuru soğanı yemeklik yani küp küp doğrayıp yağımıza ekliyoruz.Pembeleştiğinde salçamızı ekliyoruz.Onu da 1-2 dk iyice eritiyoruz.Konulacak su miktarını yazmadım çünkü herkesin keyfine,tenceresine göre ayarlaması daha doğru bence.
Suyumuzu da ekliyoruz.Su kaynayınca nohut ve mantıyı ekliyoruz.Kapatmaya yakın  yani mantı yumuşayana kadar tuz ve baharatlarını ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.

Bu bizim mutfaktaki şekli isteyen hamur açıp bir şişe kapağı büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlan biliyor mantı yerine.


Afiyet olsun....

4 yorum:

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

bir tabak aldim kactim....
hmmm nefis nefis.....

:-))

Şehrinaz dedi ki...

dün kardeşimin misafirlerine yaptık çok beğenilen bir lezzet ellerine sağlık...

birdilimdus dedi ki...

Ayyyyyy ayyyy ayyyyy ne güzel şu hasta halimle pek bir güzel gelir vallahi sıcacık.Ellerine sağlık...

Sevgiler,
Evren

anne eli gibi dedi ki...

çok severim,leziz bir çorba ellerine sağlık..

Paylas