Malzemeler:
1 kase haşlanmamış mantı
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı Becel zeytinyağlı
1 yemek kaşığı silme domates salçası
Damak tadına göre tuz ,nane,pul biber
1 orta boy kuru soğan
Çorba tenceremizde margarini eritiyoruz.Kuru soğanı yemeklik yani küp küp doğrayıp yağımıza ekliyoruz.Pembeleştiğinde salçamızı ekliyoruz.Onu da 1-2 dk iyice eritiyoruz.Konulacak su miktarını yazmadım çünkü herkesin keyfine,tenceresine göre ayarlaması daha doğru bence.
Suyumuzu da ekliyoruz.Su kaynayınca nohut ve mantıyı ekliyoruz.Kapatmaya yakın yani mantı yumuşayana kadar tuz ve baharatlarını ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.
Bu bizim mutfaktaki şekli isteyen hamur açıp bir şişe kapağı büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlan biliyor mantı yerine.
Afiyet olsun....
Yorumlar
hmmm nefis nefis.....
:-))
Sevgiler,
Evren