29 Mayıs 2012

FIRINDA TAVUK PİRZOLA





Malzemeler:

-6 tavuk pirzola
-400 gr taze mantar
-1 çay bardağı zeytin yağı
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 çay kaşığı kişniş
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı fesleğen
-2 diş ezilmiş sarımsak
-1 orta boy kuru soğan


Hazırlaması size belki biraz zahmetli ve uzun gelebilir ama lezzeti tartışılmaz bence.Tencereye zeytin yağı koyup biraz kızınca istediğiniz şekilde dilimlenmiş mantarları soteliyoruz .Ocağın ateşi kuvvetli olmalı ki mantar çok su bırakmasın.3-4 dk sonra yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğanı,ezilmiş sarımsakları ekleyip 1 dk kadar  daha soteye lim.Salçamızı ilave edelim.tavukları ekleyelim .Burada evde tavuğun hangi bölgesi varsa o kullanıla bilir. Baharatlarımızı hepsini ekliyoruz .

Ben orta ısıda 3-4 dk kendi suyunu salmasını bekliyorum.Olur da su bırakmaz ise su ısıtıcısın da kaynamış su ekleyip ; üstünü geçmeyecek şekilde eklene bilir.Bu şekilde yaklaşık 5-6 dk kaynatın.
Fırına girecek kabınıza boşaltıp, 180 derecede tavuklar çatala gelecek şekilde pişirin.

Afiyet Olsun.

1 yorum:

zeymuran dedi ki...

ımmm nefıs goruunuyor ellerıne sağlık canım

Paylas