Malzemeler:
400 gr mantar
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
2 çarliston yada sivri biber
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber,kırmızı biber
Üzeri için :kaşar peyniri rendesi
Bir tavada yağımızı eritiyoruz.İyice kızdığında dilimlenmiş mantarları ekliyorum ateşim biraz harlı olmalı.Mantarlar çok su bırakmasın diye.Mantarlar suyunu çekmesine yakın yemeklik yani küp küp doğradığım soğanları ekliyorum.Soğanlar şeffaflaşınca yine doğranmış biberleri ekliyorum 2-3 dk onları da kavuruyorum.Arkasından küp küp doğranmış kabuğu tabi kide soyulmuş domatesleri ekliyorum.Domates suyunu çekince ocaktan alıyoruz.
Fırın kaplarına mantar soteyi paylaştırıyoruz.Bolca kaşarıda ekleyip 180 derecede peynir eriyip biraz rengi değişene kadar pişiriyoruz.
Et , tavuk yemeklerinizin yanına çok yakışıyor.
Afiyet Olsun....
Yorumlar