AVCI BÖREĞİ







MALZEMELER:
4 adet yufka
4 adet yumurta akı
2 yk sıvıyağ

İÇ HARCI  İÇİN
250 gr.kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tereyağ
3 yk sıvıyağ
yarım çay bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber
1 çay bardağı sıcak su

ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta
Yarım su bardağı galete unu
Yarım su bardağı mısır unu

Öncelikle soğanları küp küp doğrayın.Tereyağ ve sıvıyağı bir tavaya koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin.Kıyma kavrulunca salçaları ekleyin ve bir süre daha yaklaşık 1-2 dk daha çıkana kadar karıştırın.1 Çay bardağı sıcak suyu,bulguru,tuz ve karabiberi de ekleyip suyunu çektirin.En son incecik kıydığınız maydanozları ekleyip ocağın altını kapatın.
Yumurta aklarını çırparak  köpürtün.İçerisine 2 yk sıvıyağ ekleyip karıştırın.Yufkalardan birini tezgahın üzerine serin.Hazırladığınız karışımdan fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün.İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serip aynı işlemi tekrarlayın.
Üst üste serdiğiniz yufkaları 8 eşit parçaya bölün.Her parçanın geniş kısmına iç harçtan yerleştirin ve sigara böreğinden daha kalın olacak şekilde sarın.Kalan 2 yufka için de aynı işlemi uygulayın.
Hazırladığınız börekleri önce yumurtaya,sonra da mısır ve galete unu karışımına bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
180 derece ısıtılmış fırında börekler kızarıncaya kadar pişirin.Eğer bana ağır gelmez,yağlı da severim diyorsanız,Böreklerinizi ayçiçek yağında kızartıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…


Yorumlar

Pembe Tatlar dedi ki…
Nefis bir lezzet ellerine sağlık canım :)
Unknown dedi ki…
avcı böreğini çok severim elinize sağlık. sizi takipteyim ben de beklerim. mutlu haftalar. sevgiler...
Esradan dedi ki…
ellerinize sağlık.mutluluk dolu bir güne uyanmanız dileklerimle sevgiler
Rakunt ideas dedi ki…
çok teşekkürler :) sevgiler