Bu aralara epey bir boş bıraktım.Evde okuma yazma öğrenen bir sıpa :) ;yürümeyi öğrenen ve hiç uyumayan bir pamuk şeker :))Bilgisayara uzun uzun oturup özenerek bloga girmek ne mümkün.İnşallah bundan sonra aksatmamayı planlıyorum.
Malzemeler:
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 kutu mısır
- 6-7 tane kornişon turşu
- 5-6 dal maydanoz ve dere otu
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 su bardağından az haşlanmış havuç
- 3 dal taze soğan
- 1 adet sulu limon
- 3 yemek kaşığı dolu dolu z.yağ
- tuz ve sevilen baharatlar
Bir tencereye makarna haşlayacak gibi suyunu koyup kaynamasını bekleyin.Suyu kaynayınca arpalar yapışmasın diye çok az sıvı yağ ekleyin.Yine tuzunu ekleyip şehriyeyi ekleyim.Düzenli aralıklarla karıştıralım ve çok yumuşamaması lazım.Şehriye biraz diri kalmalı.Süzgeçte soğuk suyun altında tutalım.O bir yerde süzülürken yeşillikleri doğrayalım.
Öncelik limon suyu ve zeytinyağı eklemek .Sonrasında baharatlarını ekleyelim.Ve sıra geldi yeşillikleri eklemeye.İyice harmanlayalım.
Siz arpa şehriye ve diğer malzemelerin miktarını gelecek kişi sayısına göre çoğaltıp eksilte bilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yorumlar
sevgiler
evren
Bloguma beklerim
cupcakekokulumutfak.blogspot.com
mobilya