28 Nisan 2013

ENGİNAR KASESİNDE MANGO BEŞAMELLİ KARİDES




Malzemeler
 4 adet enginar
 1 dilim mango
 1 adet soğan
 2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı

Sos için
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
 2 su bardağı süt
 ½ adet kuru soğan
1 adet defne yaprağı
 ½ çay kaşığı muskat
2 adet karanfil
Tuz, karabiber

Sos için, Karanfilleri, defne yaprağını ve soğanı süte koyup kaynatalım.Bu karışımı süzelim ve bir kenarda soğumaya bırakın. Tereyağının bir tavaya alıp eritelim ve içerisine unu ekleyip kavuralım. Sütü kavrulmuş una azar azar yedirerek karıştıralım ve orta ateşte koyulaşana kadar pişirelim. Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırıp ocaktan alalım.
 Hazırlamış olduğumuz beşamel sosa 1 dilim mangoyu doğrayıp ekleyelim. Soğanı minik küpler halinde doğrayalım. Tavada tere yağını eritip soğanları ilave edip isteyebilelim  İnce kıyılmış sarımsağı ilave edelim. Karidesleri ilave edip sotelemeye devam edelim.. Enginarları fırın tepsinize dizin. Üzerine pişmiş karidesleri ilave edin. Beşamel sosu üzerine paylaştıralım. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Paylas