20 Ekim 2013

UNLU ÇITIR BÖREK


Malzemeler:
3 yufka,
1 su bardağı un,
Yarım çay bardağı sıvı yağ
125 gram eritilmiş margarin


İç Harcı:
500 gram beyaz peynir
5-6 dal maydanoz,
tuz, karabiber



Önce iç malzememiz olan peynirimizi iyice ya rendeleyelim yada ezelim.İçine maydanozlarımızı ince ince kıyalım ve bahartımızı ekleyelim.

İlk yufkamızı mutfak tezgahımıza serelim. Sıvı yağ ve margarin karışımından fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürelim. Üzerine unu eleyelim. 

Yufkayı 2 'ye katlayalım tersten yani D  şekline getirelim   Yine sıvı yağ ve margarin karışımından sürüp tekrar un eleyelim. Geniş kenarına iç harcımız dan koyalım. Kenarları içe doğru katlayıp rulo şeklinde saralım.




Büyüklüğünü siz kendinize göre ayarlayarak dilimliye bilirsiniz
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsinize yerleştirelim. Elimizde kalan diğer  yufkalar için de aynı işlemi uygulayalım. 

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu ile üzerini  tatlandıra bilirsizin 
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk kızarana kadar pişirelim.



Afiyet Olsun...

2 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Tugba Rakunt dedi ki...

Biraz gecikmeli oldu teşekkür ederim.

Paylas