3 yufka,
1 su bardağı un,
Yarım çay bardağı sıvı yağ
125 gram eritilmiş margarin
İç Harcı:
500 gram beyaz peynir
5-6 dal maydanoz,
tuz, karabiber
Önce iç malzememiz olan peynirimizi iyice ya rendeleyelim yada ezelim.İçine maydanozlarımızı ince ince kıyalım ve bahartımızı ekleyelim.
İlk yufkamızı mutfak tezgahımıza serelim. Sıvı yağ ve margarin karışımından fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürelim. Üzerine unu eleyelim.
Yufkayı 2 'ye katlayalım tersten yani D şekline getirelim Yine sıvı yağ ve margarin karışımından sürüp tekrar un eleyelim. Geniş kenarına iç harcımız dan koyalım. Kenarları içe doğru katlayıp rulo şeklinde saralım.
Büyüklüğünü siz kendinize göre ayarlayarak dilimliye bilirsiniz
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsinize yerleştirelim. Elimizde kalan diğer yufkalar için de aynı işlemi uygulayalım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu ile üzerini tatlandıra bilirsizin
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...
Yorumlar