24 Ocak 2014

FIRINDA TAVUK ŞİŞ




Malzemeler: 

 3 adet Tavuk göğsü
 Domates ( şişe takmak için sayısı size bağlı)
 Biber  ( şişe takmak için gerek sayısı size bağlı)
yarım cay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 küçük soğan
yarım diş sarımsak
tuz karabiber baharat

Hazırlanması;

* Tavuk göğüsleri küp küp doğranır.
* Soğan  ve sarımsak soyulur, yıkanır ve rendenin diş gibi olan tarafında rendelenir. 
* Salça, sıvı yağ, soğanın  ve sarımsak suyu,  tuz karabiber iyice karıştırılır ve tavuk göğüsleri eklenir.
* Hepsi birlikte harmanlanır ve buzdolabında 5-6 saat bekletilir. En iyisi bir gün önceden buzdolabında bekletmek.
* Domatesler ve biberler şişe takılacak büyüklükte doğranır. ( resimde nasıl kesildiği gözüküyor)
* Buzdolabından tavuklar alınır ve sırayla; domates+biber+tavuk şişlere takılır. 
* Tepsiye dizilir ve fırında tavuklar 200 derecede  yumuşayıncaya kadar pişirilir.  

P.S. Ara sıra tavukları çevirelim ki eşit pişsin.

Afiyet Olsun... 

2 yorum:

ceyt dedi ki...

off off harika görünüyorlar.akşam oldu karnım acıktı olsada yesem:)ellerine sağlık canım.
sevgilerimle..

Tugba Rakunt dedi ki...

Gecikmelide olsa teşekkür ederim.

Paylas