20 Ocak 2014

ZEYTİNYAĞLI PİRİNÇLİ ENGİNAR



Buzlukta kışında yemek için hazırlanan enginarlar.Öncelikle Yazın taze alınan Enginarları kışa saklama:

Enginarlar ayıklandıktan sonra kararmamaları için limonlu su içerisine alınır. Derin dondurucuya kaldırmak için enginarlar bütün veya doğranmış olarak ihtiyacınız ölçüsünde susuz olarak poşetleyin ve üzerine ambalajlama tarihini yazın, doğrudan dondurucuya kaldırın.  Uzun süre dondurucuda bekletilirse ilk lezzeti almanız mümkün olmuyor. 6 aydan fazla bekletilmemesini tavsiye ederim.

Malzemeler:


* 4-5 adet enginar
* 1 adet orta boy  kuru soğan
* 2 yemek kaşığı pirinç
* Yarım çay bardağı kadar  zeytinyağı
* 2 adet küp şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 su bardağı su
*1-2  damla limon suyu
* Dereotu
* 1 çorba kaşığı un 


Derin bir kaba su konulur içine 1 limonun suyu ve 1 çorba kaş.un konulup enginarlara ayıklanıp dörde bölünüp unlu,limonlu suya bırakılır.
Diğer tarafta tencereye taze soğanlar doğranır 5-6 sap dereotu sapı doğranıp enginarlar üzerine dizilir.
Bir kaseye  1 limon suyu 1 çay bardağı zeytinyağı,1 çay kaş un ve tuz konulup iyice çırpılır.Hazırladığımız sos enginarların üzerine dökülüp suyunu çekip sararması beklenir 1 su bardağı .kadar su ilave edip enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.
Daha sonra  önceden sıcak suyla ıslattığımız pirinçler yıkanıp suyunu çekmiş enginarların üzerine serpilir  ve 2 bardak pirince 2 bardak su eklenip pişirilir.
Ocağı söndürünce bol dereotu eklenir..

Hiç yorum yok:

Paylas