KOLAY KARNIYARIK



Yaza girdik mi ilk aklıma gelen lezzet.Patlıcanlı tüm lezzetleri severim.Bu da geçenlerde patlıcanları dilimledim kızarttım ama sonra yapacağım tariften vazgeçip,Karnıyarığa döndürdüm.Buradan da bir tıkla esas şekli ile olan tarifi tıktık.


MALZEMELER:

* 4 patlıcan
* 300 gr. orta yağlı kıyma
* 4 diş sarımsak
* 1 orta boy kuru soğan
* 4-5 orta boy domates
* 4-5 sivri biber 
* 7-8 dal maydanoz
* 1 tatlı kaşığı salça ( eğer domateslerimiz de renk yok ise )
* tuz,karabiber ve ağız tadınıza göre diğer baharatlar
* kızartmak için sıvı yağ
* 1 tahta kaşığı silme margarin.(sosu hazırlamak için.)


Patlıcanları boyuna kabukları soyulur.Şerit şerit.Küçük küpler halinde doğranır.Tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekletilir ki kara suyu çıksın.

Kızartma tavamıza sıvı yağı koyup bu arada kızdıralım.Patlıcanları süzüp kuruduktan sonra kızartalım.Pişireceğimiz kabıma çıkarıyoruz.

Derin bir tavada margarini eritelim. Önce kıymamızı kavuralım.Sonra yemeklik doğranmış soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı  ekleyip.Şeffaf bir görüntü alana kadar kavuralım.Küp küp doğradığımız domateslerimizi de ekleyelim.Eğer domateslerimiz renk verecek gibi değil ise bu aşama da salça takviyesi yapa bilirsiniz.Domatesler suyunu salıp biraz çekene kadar pişiriyoruz.Yaklaşık 1 kase sıcak su ekleyelim.çok az tıklasın.Sonra zaten baharatlar ve maydanoz kalıyor.Onları da ekledikten sonra tenceremizin altını kapatıyoruz.

Bu sosu pişirme kabımızda ki patlıcanların üzerine yayalım.Üzerini domatesleri dilimleyip,biberleri küçükse tek parça iri ise 2 ye bölüp süsleye bilirsiniz.

Fırını 200 dereceye getirelim.Üzeri kızarana kadar pişmesi kafi.

Afiyet olsun...




Yorumlar

Adsız dedi ki…
super yemek yaaa
www.unludunyasi.com