09 Ocak 2015

MUFFİN KALIBINDA TEL KADAYIF TATLISI




Malzemeler (18 kişilik)
  • 500 gr. taze tel kadayıf
  • 1 su bardağı  tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon
  • Yarım çay kaşığı tuz

  • ilk önce şeker, su, tuz ve limonu  tencereye alıp karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika kaynatın.Limonu kaşıkla bastırıp sıkın. (Bir arkadaşım bir de bu şekilde yap dedi.)Şerbeti soğumaya bırakın. Şerbet çok koyu olmayacak.
  • Tereyağı bir tavada eritin.Kadayıfı derin bir kaba alıp üzerine yağı dökün. Elimizle kadayıfları açalım. 
  • Elimize biraz  kadayıf alıp muffin kalıbına yerleştirin. Bir su bardağının arkasıyla bastırın. Üzerlerine bir kaç parça ceviz koyun.
  • En üste yeniden birer tutam kadayıf koyup, tekrar bardakla iyice bastırın.
  • 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Kadayıfları bir tepsiye ters çevirin. Boşluk bırakmadan dizin. Ben dikdörtgen borcama  dizdim.
  • Sıcak kadayıfların üzerine soğuk veya çok ılık şerbeti dökün.
  • Soğuyup,şerbetini çekince yani yaklaşık bir 3 saat kadar bekledikten sonra servise hazır.



AFİYET OLSUN....




Hiç yorum yok:

Paylas