Malzemeler (18 kişilik)
- 500 gr. taze tel kadayıf
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için
- 3.5 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- Çeyrek limon
- Yarım çay kaşığı tuz
- ilk önce şeker, su, tuz ve limonu tencereye alıp karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika kaynatın.Limonu kaşıkla bastırıp sıkın. (Bir arkadaşım bir de bu şekilde yap dedi.)Şerbeti soğumaya bırakın. Şerbet çok koyu olmayacak.
- Tereyağı bir tavada eritin.Kadayıfı derin bir kaba alıp üzerine yağı dökün. Elimizle kadayıfları açalım.
- Elimize biraz kadayıf alıp muffin kalıbına yerleştirin. Bir su bardağının arkasıyla bastırın. Üzerlerine bir kaç parça ceviz koyun.
- En üste yeniden birer tutam kadayıf koyup, tekrar bardakla iyice bastırın.
- 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Kadayıfları bir tepsiye ters çevirin. Boşluk bırakmadan dizin. Ben dikdörtgen borcama dizdim.
- Sıcak kadayıfların üzerine soğuk veya çok ılık şerbeti dökün.
- Soğuyup,şerbetini çekince yani yaklaşık bir 3 saat kadar bekledikten sonra servise hazır.
Yorumlar