12 Mart 2016

ÇÖREK OTLU KURABİYE



Malzemeler:
  • 100 gr. oda sıcaklığında tereyağ,
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 yumurta ,(sarısı üzeri için)
  • 2,5 su bardağı un,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 1 yemek kaşığı şeker,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 3/4 çay bardağı çörek otu
Hazırlanışı:
  1. Tereyağ, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, tuz, çörek otu ve kabartma tozunu karıştırma kabına alın,
  2. Karışım krema kıvamına gelene kadar elinizle karıştırın,
  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin,
  4. Fındık büyüklüğünde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün,
  6. 180 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Paylas