Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 şişe maden sodası (sade)
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı zeytinyağı
İç malzemesi
- 150 gr. beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
Soda, süt, yumurta ve yağı bir kapta çırpın.Kek kalıbını yağlayın. Ve ilk Yufkayı ortasını delmeden, kenarlarını dışa taşırarak kalıbın içine yerleştirin. (ilk yufka soslanmıyor.)Diğer taraftan ince ince kıyılmış maydanozu ve peyniri karıştırıp hazırlayın.
2. yufkayı yarıya bölün. Sosa batırıp kalıbın içine yerleştirin. Diğer yarısını da aynı şekilde soslayıp yerleştirin.
Üzerine iç malzemesinden serpiştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde bir yufka, biraz iç olarak kalıba döşeyin
Son yufkayı yerleştirdikten sonra, kalan sosu üzerine gezdirin.İlk yufkanın ortada kalan kısmını delin ve kenarlara doğru katlayın.İlk yufkanın dışa taşan kısımlarını böreğin üzerine doğru katlayın.
En üste sosunuzdan kaldıysa onu sürün yada yağ sürün.
2. yufkayı yarıya bölün. Sosa batırıp kalıbın içine yerleştirin. Diğer yarısını da aynı şekilde soslayıp yerleştirin.
Üzerine iç malzemesinden serpiştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde bir yufka, biraz iç olarak kalıba döşeyin
Son yufkayı yerleştirdikten sonra, kalan sosu üzerine gezdirin.İlk yufkanın ortada kalan kısmını delin ve kenarlara doğru katlayın.İlk yufkanın dışa taşan kısımlarını böreğin üzerine doğru katlayın.
En üste sosunuzdan kaldıysa onu sürün yada yağ sürün.
Mümkünse bir gece buzdolabında bekletin.
175 derecelik fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar