
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 3 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 4 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yufkayı ıslatmak için:
*S.B süt
*1/2 S.B. sıvı yağ
*2 yumurta (birinin sarisi uzeri icin ayırdım)
*1/2 S.B. sıvı yağ
*2 yumurta (birinin sarisi uzeri icin ayırdım)
NASIL YAPSAM?
Patlıcanları küp küp doğrayın.Soğanları ,biberleri,domatesleride küp küp doğrayalım.Bir tavada az yağda soğanları ve biberleri kavuralım.Patlıcanalarıda ekledim;biraz kavurduktan sonra domatesleride ekledim.Hiç su ekelemdim ben.Yaklaşık 10-15 dk pişiridim.fka ıslatmak için karışımı hazırladım sosum soğurken.
İlk yufkayı şeritler halinde kestim.Soğuyan malzeme den yaklaşık bir dolu dolu tatlı kaşığı ile koydum.Muska şeklinde sardım .Muska şeklinde sarmak ise sürekli üçgen şeklini devam ettirince oluyor zaten.Yağlı kağıt serdığım tepsiye sıraladım .Üzerine yumurta sarsı sürdüm.İstenirse çörek otu ve susamda serpile bilir.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
Afiyet olsun
Şefin tavsiyesi:)
eğer istenirse malzemeyi sade yufkaya sarıp kızgın yağda kızartıla bilir.Böylede lezzet süper oluyor.
Yorumlar
Sevgiler
ellerinize sağlık..insanın canı çekiyor doğrusu:).
sevgiler