MALZEMELER:
*4 adet patlıcan
*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*2 adet domates
*yarım çorba kaşığı salça
*3 diş sarımsak
*tuz, karabiber, kırmızı biber
*1 su bardağı sıcak su
kızartmak için: sıvı yağ
HAZIRLANMASI
Patlıcanlarımızı şeritli şekilde soyun ve tuzlu suda 10- 15 dk bekletin. Bir parmak kalınlığında dilimleyin. İyice kuruladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü pembeleşene kadar kızartın.
Daha sonra tavamıza 3 çorba kaşığı kadar sıvı yağ koyun.
Soğanımızı minik minik doğrayıp tavamıza atın ve soğanımıza da kavurduktan sonra kıymamızı atın.
Domateslerimizi rendeleyip ,salçamızla birlikte onlarıda kavuruyoruz. S
arımsakları soyup ezip kıymalı karışımımıza ekliyoruz.
Tuzu ve baharatları ekledikten sonra harcımız hazırlanmış oluyor.
Tenceremizin altına kızarttığımız patlıcanlarımızı diziyoruz üzerinede kıymalı harcımızı döküyoruz .
Tenceremizin altına kızarttığımız patlıcanlarımızı diziyoruz üzerinede kıymalı harcımızı döküyoruz .
Sıcak suyumuzuda ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Kısık ateşte 20 dk kadar yetecektir.
İsterseniz fırındada yapabilirsiniz.200 derecede pişirebilirsiniz.
P.S:Yanına benim yağtığım gibi pirinç pilavı cacık bol yeşil salata süper oluyor.
Afiyet olsun
Yorumlar
sevgiler...
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Sevgiler.