Malzemeler:
200 gr kıyma
yarım çay bardağından biraz fazla yıkanmış pirinç
1 orta bot soğan
1 adet domates
baharat
1 yemek kaşı dolu dolu salça
1 tahta kaşığı margarin veya 1 çay bardağı sıvı yağ
Pazılarınızı güzelce yıkayın ve saplarını kesin, sadece yaprakları kalsın.
Bir tencerede su kaynatın ve biraz içine tuz atın.
Pazıları bu kaynayan suya sokup çıkartın. Fazla tutarsanız saramazsınız parçalanır.
Diğer malzemelerden dolma içi hazırlayın. Pirinç yerine dilerseniz bulgurda koya bilirsiniz.
Yumuşamış pazı yapraklarını ortadan ikiye kesin, ortasının damarını çıkartın.
İki parçaya ayrılıyor, her bir parçayı yaprak dolması sarar gibi sarın. Yada harcı kıyısına koyup
üçgen üçgen katlayın daha kolay oluyor.
Üzerine su koyup birazcık tuz ve şeker serpin. Bir tabak kapatın, dolmalar pişerken havaya kalkmasın.
Pişince tabağı üzerinden alın.
Afiyet olsun..
Yorumlar
ellerine sağlık cnm nefis duruyorlar
Ellerine sağlık....
Handeciğim tşk ederim.Asıl senin karyokaların can yakıyor:))
Sevgili Sedef sizi ziyaret edemedim malesef giriş yapılmıyor.
Sevgiler
nurdaninmutfagi.blogcu.com
Sevgiler,
Evren
Ellerinize saglik.
Koseminderi