Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 adet soğan
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı dolmalık fıstık veya badem
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı nane1
çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Tereyağını tencerede erittikten sonra küçük küçük doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar yağda kavurun. Fıstıkları da yağa ekleyip kavurmaya devam edin.
Yıkanmış pirinci, üzümleri ve baharatları tencereye ilave ederek karıştırın. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra kaynamış suyunu da dökerek tencerenin kapağını kapatın.
Pirinçler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet Olsun...
Yorumlar
Sevgiler,
Evren
elinize sağlık.