Bizaz uzun süren tatilden sonra nihayet evimize kavuştuk.Bloklara epey ara vermiştim.Bu günden itibaren arayı kapatmaya çalışacağım.İlk lezzet Edremit yöresine ait bir mantı.Ben çok beğendim ve yaptım.Umarım sizlerde beğenisiniz.
Malzemeler:
*1 adet taze yufka
*1 su bardağı nohut
*1 tavuk göğsü veya but yada ikisi birden
*1 adet kuru soğan
*1 orta boy yoğurt
*2 -3 diş sarımsak
*Tereyağı
* pul biber
* tuz
Taze yufkamızı katlıyoruz. Bir parmak kalınlığında şeritler kesiyoruz. Fırın tepsimize yufkaları serpiştiriyoruz. Tavada çok az margarin eritip yufkaları ıslatıyoruz.180 dereceli ayarlı fırında yufkalar kızarana kadar pişiriyoruz. Arada ara ara çıkarıp harmanlayıp tekrar kızarmayan yerlerde kızartalım.
Tavuğumuzu, tuzumuzu,soğanı bütün olarak ,nohut uda ekleyip haşlıyoruz.Soğanı dışarı alın pişince.Tavukları tiftin.Eğer istenirse pişirmeden tavuklarınızı ince ince yapıp öylede haşlaya bilirsiniz.
Servis için tabağımıza önce fırında kızarmış şerit yufkalarımızı alıyoruz. Üstüne çok az yumuşatacak kadar haşlama suyundan alalım.
Üzerine tavuk ve nohudumuzu ekleyelim. Sarımsakladığımız yoğurdumuzu ekleyelim. Bir tavada tereyağı eritip , pul biberimizi kızdıralım. Servis tabağımıza yoğurttan sonra ekleyelim.
Afiyet Olsun
Yorumlar
ben bu mantıyı balıkesirde yemiştim şahane oluyor ellerine sağlık afiyet bal olsun
geçmiş bayramınıda kutluyorum tatlım pc başına geçemeyince kutlamak bu güne kaldı :))
sevgiler
öpüyorummm
nüyor öpüyorum.
al mutlaka güveci