MALZEMELER:
4
adet yufka
4
adet yumurta akı
2
yk sıvıyağ
İÇ HARCI İÇİN
250
gr.kıyma
1
adet soğan
1
tatlı kaşığı tereyağ
3
yk sıvıyağ
yarım
çay bardağı ince bulgur
1
tatlı kaşığı domates salçası
1
tatlı kaşığı biber salçası
yarım
demet maydanoz
tuz,karabiber
1
çay bardağı sıcak su
ÜZERİ İÇİN:
1
adet yumurta
Yarım
su bardağı galete unu
Yarım
su bardağı mısır unu
Öncelikle
soğanları küp küp doğrayın.Tereyağ ve sıvıyağı bir tavaya koyup soğanları pembeleşinceye kadar
kavurun.Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin.Kıyma kavrulunca salçaları
ekleyin ve bir süre daha yaklaşık 1-2 dk daha çıkana
kadar karıştırın.1 Çay bardağı sıcak suyu,bulguru,tuz ve karabiberi de ekleyip suyunu
çektirin.En son incecik kıydığınız maydanozları ekleyip
ocağın altını kapatın.
Yumurta
aklarını çırparak köpürtün.İçerisine 2 yk sıvıyağ ekleyip karıştırın.Yufkalardan birini tezgahın üzerine serin.Hazırladığınız karışımdan fırça yardımıyla
yufkanın her yerine sürün.İkinci yufkayı da ilk
yufkanın üzerine serip aynı işlemi tekrarlayın.
Üst
üste serdiğiniz yufkaları 8 eşit parçaya bölün.Her parçanın geniş kısmına iç harçtan yerleştirin ve sigara böreğinden daha kalın olacak şekilde sarın.Kalan 2 yufka
için de aynı işlemi uygulayın.
Hazırladığınız börekleri önce yumurtaya,sonra da mısır ve galete unu
karışımına bulayıp yağlı
kağıt serdiğiniz fırın tepsisine
dizin.
180
derece ısıtılmış fırında börekler
kızarıncaya kadar pişirin.Eğer bana ağır gelmez,yağlı da severim diyorsanız,Böreklerinizi ayçiçek yağında kızartıp servis edebilirsiniz.
Afiyet
olsun…
Yorumlar