Malzemeler:
- 100 gr. oda sıcaklığında tereyağ,
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 yumurta ,(sarısı üzeri için)
- 2,5 su bardağı un,
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
- 1 yemek kaşığı şeker,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 3/4 çay bardağı çörek otu
Hazırlanışı:
- Tereyağ, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, tuz, çörek otu ve kabartma tozunu karıştırma kabına alın,
- Karışım krema kıvamına gelene kadar elinizle karıştırın,
- Unu yavaş yavaş ekleyerek elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin,
- Fındık büyüklüğünde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün,
- 180 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar