MİLFÖY PASTA



 Malzemeler :

*8 adet milföy yaprağı (biz 4 kişi olduğumuz için)
*2 su bardağı süt
*1 türk kahve fincanı un
*1 su bardağı toz şeker
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
*25 gr.margarin
*10 adet çilek

Milföyleri fırın tepsimize açıldıktan sonra diziyoruz. İsterseniz üzerlerine çatalla dele bilirsiniz; yada bir yağlı kağıtta koyup üstüne diğer fırın tepsi üzerine kapatıp bu şekilde de pişirebilirsiniz.
Ben pastacı kreması kullanmıyorum. Alman pastasının içine koyduğum krema hoşuma gidiyor. Evdekilerin de hoşuna gidiyor. O yüzden milföy pasta da Alman pasta kreması kullanıyorum.

Krema için sütü şekeri un yumurta sarısı bir tencerede iyice karıştırıyoruz.Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. 2 tıkladıktan sonra altını kapatabiliriz. Margarinin vanilyayı bu aşama da atıyorum. Ilınmasını bekliyoruz. Pişen milföy yapraklarını servis tabağı alabilir yada aynı tepsi üzerinde çalışıp daha sonra da servis tabağınıza alabilirsiniz.

Yıkadığımız suyunu süzdüğümüz çileklerimizi de eğer muhallebili içine koyacaksak küçük küçük dilimleyelim. Milföy yaprağının üstüne kaşık yardımı ile muhallebi mizden koyalım üstüne çileklerden de ekleyip diğer milföy yaprağını da koyalım.Bol pudra şekeri ve çilekli süsleyebilir bu şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Yorumlar