HAVUÇLU PASTA



Malzemeler: 

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı inve çekilmiş ceviz
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema :
1 lt. Süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ

Üzerini Süslemek için hindistam cevizi.

Şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz. Neredeyse rengi sarıdan beyaza dönecek.
Süy ve sıvıyağıda ekleyelim. Sırasıyla un, kabartmatozu, vanilya ve tatçını ekleyip, çırpalım.
Havuç ve cevizide ekleyelim. Ben bu aşamada tahta kaşıkla karıştırıyorum.
İyice tart kalıbını ister sıvıyağ, ister tereyağ yada margarinle yağlayalım. Kek karışımını dökelim.
Önceden ısıtılmış 180C fırında pişirelim.
Kek pişerken, kremasını yapalım.
Kremada tüm malzemeyi (yağ ve vanilin hariç) iyice karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Altını kapatınca vanilin ve yağı ekleyip karıştıralım.
Kek pişip, soğuyunca kalıpdan çıkralım.
Üstüne boşluğa kremamızı ekleyelim. Süslemek için aiz istediğinizi döke bilirsiniz. Ben hindistan cevizi serptim.

Afiyet Olsun...
#5çayıtarifleri #kektarifi #havuçlupasta
#havuç #hindistanceviziunu

Yorumlar