Malzemeler:
4 adet topan patlıcan
2 adet domates2-3 adet kapya biber
2-3 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber, pul biber
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerini Süslemek için maydanoz
Patlıcan ben topan kullandım siz kemer patlıcanda kullana bilirsiniz. Patlıcan ve biberleri közliyelim. En son domatesi közleyin.
Közlenmiş tüm sebzeleri kabuklarından ve çekirdeklerinden temizliyelim.
Robotta da çeke bilirsiniz. Yada sağlam keserim satırla kesilmiş gibi olur derseniz o şekilde incecik keselim.
Sebzelerin suyu çıkacaktır. Onları süzüp, kalan diğer malzemeleri de ekleyin. Servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyin.
Afiyet Olsun...
#davetsofrası #misafiriçin #keyifsofrası #meze #patlıcanlıtarifler #patlıcanlımeze #narekşisi #abugannuş
Yorumlar