KIYMALI BAMYA


Malzemeler:
 1 kuru soğan

100 gr kıyma
3 su bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 orta boy domates
½ çay bardağı limon suyu

Bamyaları yıkayıp iyice süzün.Ben sabah hemen yıkayıp. 1-2 saat kuruması için bekletiyorum.
Sap kısımlarını keserek ayıklayın.
Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın.
Tencereye zeytinyağı ekleyip kızdırın kıymayı ekleyin kavurun. Soğanları içine ilave edip hafif pembeleşene kadar kavurun.Domatesleri küp şeklinde doğrayın ve kıymalı soğanlı karışma ilave edip domatesleri iyice yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
3 su bardağı suyu, limon suyunu ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ayıkladığınız bamyaları atıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Aslında zaten biliniyor ama yinede yazmak istedim bamya yemeğine kaşık hiç girmiyor. Girdiğinde o sevilmeyen görüntüsü oluyor. Çok istenirse kulplarından sallanarak karıştırıla bilir.
Afiyet Olsun...
#yazsebzesi #bamyayemeği #kıymalıbamya #süperfresh #amankaşıkdeğmeyecek

Yorumlar