2 su bardağı yemeklik bulgur3 su bardağı su
2 tane orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 tane domates
2-3 tane yeşil biber
6-7 tane taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Tuz, pul biber, karabiber
Kuru soğanları minik minik doğrayalım. Bulguru, soğanı ve suyu bir tencereye alalım, kaynatalım. Bulgur piştiğinde altını kapatın. Biraz sulu kalmalı o yüzden bulgurun pişince yeterli. Zeytin yağını ekleyelim.
Diğer geride kalan tüm malzeme oldukça küçük doğrayalım.
Soğuyan bulgura tüm malzemeyi ekleyelim.
Yanına haşlanmış asma yaprağı ile servis yapabilirsiniz. Nefis oluyor. Kaşık kaşık yeniyor. 😋
Afiyet Olsun...
#sulukısır #sarmaiçi #durubulgur #yöresellezzetler #asmayaprağı #kaşıkkaşıkyenenlezzetle

Yorumlar