TENCEREDE TAVUK YEMEĞİ



Malzemeler: 

4 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)

4 adet domates
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
3 adet patates
6-7 tane biber
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, zerdeçal, köri, kekik
1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ

Patatesleri halka halka çok ince yada çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim. Aynı şekilde soğanı ve domatesleri de dilimleyelim. Sarımsakları 4-5 parçaya keselim.
Tencereye yağımızı koyalım. Sırasıyla soğanları, sarımsakları, tavuk parçaları onun üstüne patatesi üstüne domatesi dizelim. Tekrar domatesin üstüne tavuk, patates, domates dizelim. En üste biberleri dizelim. Baharatları da ekleyip;kapağını kapatalım. Kısık ateşte suyunu salacak. Zaten patatesler pişince yemek tamam. Ben kapağını biraz açıp harlı ateşte suyu çoksa azcık çektiriyorum.
Afiyet Olsun...
#pratikyemekler #tavukyemeği #hafiftarif #amaçoklezzetli #banvit #erpiliç #zerdeçal

Yorumlar