ARNAVUT CİĞERİ


Malzemeler:
500 gr. Kuzu Ciğer 
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı toz kişniş
2 adet patates(küp doğranmış )
Sıvı yağ
2 adet kırmızı soğan (piyazlık yada yarım ay şeklinde doğranmış)
1 çay kaşığı sumak
Maydanoz

Kasabınıza temizlettiğiniz, kuşbaşı doğrattığımız ciğeri derin bir süzgece alalım. Altına tabak koymayı unutmayın. Biraz süzülmesi gerekiyor.
Unu tuz ile karıştıralım. Ciğerleri bu karışımla iyice bulayalım. Yine biraz unun süzülmesini bekleyelim. 
Bu arada kızartma yağımızı tavamıza alalım iyice kızması için bekleyelim. Kızan yağa ciğerlerimizi atalım. Çok karıştırmayın ilk etapda.
Kızaran ciğerlerin üstüne kırmızı biberi ve kişnişi serpin.
Ayrı bir tavada patatesleri kızartın.
Doğranmış soğanları tuz ve sumakla ovalım. Maydanoozları ince ince kıyalım.
Servis tabağına yağını süzdüğümüz ciğeri alalım, üstüne soğan karışımı karıştıralım. Yanına patates ekleyince hazır.
Afiyet Olsun...
#ciğer #kızartma #patates #arnavutciğeri #sumak #maydanoz #akşamiçin #kişniş #kırmızıtozbiber #kırmızısoğan


Yorumlar