BUĞDAYLI YAYLA ÇORBASI

Malzemeler :
  • 2 kahve fincanı buğday
  • 2 litre su
  • Yarım kilodan biraz az yoğurt
  • 1 adet et bulyon
  • 1 tane yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2-2,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı kuru nane           


  • Buğdayları bir gece önceden ıslatalım. (ben anlık karar verdiğim için 4 saat önceden ıslattım.) 
  • Biraz tuz atıp suya ekleyelip, buğdayları haşlayalım.
  • Un, yumurta ve yoğurdu çırpıcıyla çırpalım.
  • Buğdayı haşlamış olduğumuz sudan azar azar ekleyip yoğurdu kestirmeden karıştıralım.
  • Buğdayların suyu bitince buğdayları da karışıma ekleyelim. Karışım bir iki taşım kaynadıktan sonra çorbamız hazır. 
  • Yağı ve naneyi ayrı bir tavada yakıp çorbanın üzerine ekliyoruz.
  • Ben biraz pul yada toz biber de ekledim yağın içine. 
  • Sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz
         Afiyet Olsun... 
         #çorba #kışgeldi #yoğurt #nane                   #buğday #buğdaylıyaylaçorbası                  #yoğurtçorbası

Yorumlar