1 adet lahana
Lahanayı haşlamak için su
1 yemek kaşığı tuz
İç harç için:
500 gr kıyma
3 orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 su bardağında biraz az pirinç
Yarım demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı margarin
Tuz, karabiber, nane, kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı domates konservesi
Sos için:1 kaşık domates salçası
2 su bardağı su
3-4 kaşık zeytinyağ
Tuz
Lahananın dış yapraklarını ayıklayalım. Lahana yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayalım.
Soğanı yemeklik doğrayalım , sarımsağı ezelim.
Tüm iç malzemeyi karıştıralım.
Lahanaların orta damarlarını ayıklayalım. İç harç ile sarmaları doldurup saralım.
Tencerenin dibine lahanaların damarlı kısımlarını yerleştirelim ve sardığınız sarmaları üzerine dizmeye başlayalım.
Ayrı bir derin kapta sos malzemesini karıştıralım.
Tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine sos için olan malzemeleri karıştırıp dökelim. Sarmalar açılmasın diye üzerine tabak kapatalım. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...
#akşamyemeği #dolma #lahanadolması #etlilahanadolması #dolmalıklahananasılolur #sosudagüzel
Yorumlar