EV PİŞİSİ



 Malzemeler :

1 paket toz maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım bardak ılık su
Yarım bardak ılık süt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2.5 su bardağı un
Kızartma için sıvı yağ

Önce maya, şeker, süt ve suyu karıştırıyoruz. 5dk.bekletiyoruz mayanın aktif olması için
Sonra bize 2.5 su bardığı un yetti ama yavaş yavaş ekledik. Sizde öyle yapın ele yapışöayacak kıvam olacağı için unu artırma eksiltme sizin elinizde. Tuzu da ekleyip iyice yoğurduk. 20-25 dk. Üstünü sararak mayalanması için beklettik.Mayalanan hamurdan küçük parça koparıp yağlanmış tezgahda elimizle açtık. Ortasını minik bir kapakla delip. Kenara isterseniz unlanmış tezgaha yada bizim gibi yağlı kağıt serip üzerine pişileri sıralaya bilirsiniz. Yağımız kızana kadar kenarda üstü kapalı şekilde beklettik. Kızan yağımıza atıp alt üstü kızarana kadar pişirdik. Bizim hamurdan 22 tane çıktı.

Afiyet olsun... #hamurişi #hamurkızartması #un #süt #yerlimalıhaftası #onlineeğitim #çocukluetkinlik #pişi #kahvaltılıktarifler #misafiriçindeolur

Yorumlar