HAŞLAMA İNCİK



 Malzemeler :

4-5 parça kuzu incik
3-4 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
2 - 3 diş sarımsak
2 adet havuç(seviyorsanız)
Tuz, beyaz biber, biberiye

Ben bu sefer mühürlemedim. Ama siz öncesinde mühürlemek isterseniz. İncikleri yıkadıktan sonra bir iki yerine çizik atıp. Zeytinyağı ile etimizi ovalım. Kızgın bir tavada önlü arkalı mühürlüyoruz. Mühürlemedim sadece yıkayalım. Bu sırada sebzeleri iri olarak patatesleri i 4 e bölelim. Kuru soğanı 2 ye bölelim. Sarımsakların kabuklarını soyalım. Havuçları temizledikten sonra parçalara bölelim.
İncikleri düdükleye alalım. Sebzeleriimizide üzerine ekleyip. Baharatlandırıp, su ekleyelim. Su çok olmayacak sebzelerin biraz üstünü geçse yeterli.
Düdüklü öttükden yaklaşık 15-20 dk.sonra pişmiş olacak. Ama bu sizin düdüklünüzün performansına ve ocağın ateşine göre değişe bilir.

Afiyet olsun...
#sutasarrufuyapalım #düdüklüyemekleri #etyemeği #haşlama #sebzelihaşlama #biberiyeeteçokyakışıyor #mühürlemek #incikhaşalama

Yorumlar