Malzemeler :

Un (miktarı siz ayarlayın.)
Su
Tuz
az yağlı kıyma(yine siz kendinize göre ayarlayın)
1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı silme karabiber
1/2 çay bardağı su

Bol miktarda sıvıyağ

Soğanı ince ince kıyın.Kıymayı soğan,tuz ve karabiber ile iyice karıştırın.
Hazırladığınız harca su ekleyip tekrar yoğurun.İç harç sulu olmazsa börek kızarırken kıyma içinde top top olur. Burası önemli.

Unu bir kaseye boşaltalım.
Ortasını havuz gibi açıp tuz ve suyu ekleyelim.Hamur elinize yapışmayacak hale gelene kadar kulak memesi kıvamında iyice yoğuralım.Hamuru 40-45 dakika nemli bez altında
dinlendirelim.Dinlenme aşamasında iç harc ıda hazırlaya bilirsiniz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.Hamuru açacağınız tezgahı ve merdaneyi unlayalım.
Her bezeyi çok kalın olmayacak ve yaklaşık tabak büyüklüğünde açalım. Kızartırken böreğin yağ çekmemesi için fazla ununu silkeleyelim. Açılan hamurun bir yarısına malzemeden 1 kaşık koyalım. Yuvarlak kenarlarında biraz boşluk bırakarak malzemeyi hamurun yarısına iyice yayalım.
Hamurun diğer yarısını yarım ay şeklinde üzerine kapatalım
Elinizle iyice bastıralım ve kenarlarını kesme ruleti, keskin tencere kapağı veya çay tabağı yardımıyla keselim. Harcı konup hazırlanan börekleri sulanmaması için bekletmeden kızartmak gerekir.
Hazırlanan börekleri hemen bol kızgın yağda her 2 tarafı pembeleşene kadar kızartalım.
Biz derin bir tencereye kızardıkça içine koyup kapağı da kapatıyoruz.Tencereyi ters çevirince zaten çiğ börek kapakta pasta gibi kalıplı şekilde duruyor. Yanına da bir ayran. Nefis 😋 Afiyet olsun 😊

Yorumlar