FIRINDA TAVUK KAPAMA

Malzemeler :
8 adet tavuk but
3 su bardağı baldo pirinç
1 orta boy kuru soğan
4-5 dal dereotu
2 yemek kaşığı Zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, tarçın, karabiber (pilava)
Köri, Tuz, karabiber, kırmızı toz biber(tavuk için)

Islattığımız pirinçleri süzelim. Kuru soğanı ister rondadan geçirin ister küçük küçük doğrayın. Tencereye zeytinyağı ve tereyağı eritelim. Soğanları ekleyip biraz rengi şeffaflaşana kadar kavuralım. Bu arada tavuk butlarını yıkıyorsanız suyunun süzülmesini bekleyip. Tavaya alın tadlandırmak isterseniz baharatları ekleyip kapağını kapatalım. Kısık ateşte pişmesi için bekleyelim
Pirinci kavurduğumuz soğana ekleyelim. Baharatlarla lezzetlendirelim.
Tarçın yerine yenibahar da ekleye bilirsiniz. Sürekli karıştırarak kavuralım. Yaklaşık 10 dk. dakika. Altını kapatıp doğradığımız dereotunu ekleyip karıştırın.
Bir fırın kabına pirinci boşaltalım. Üzerine Pişen tavukları ekleyelim. Fırını 180 derecede ısıtalım. Ve 6 su bardağı su ısıtalım. Isınan suyu fırın kabına boşaltalım. Ve yemeği fırana koyalım. Üstünü ben metal bir fırın kanıyla kapadım. Suyunu çekince yemeğimiz pişmiş demektir. Oldu da su yetmedi hala hafif kıtır pirinç. Yine su ısıttım ekleye biliriz. Fırının arada sırada mutlaka kontrol edin.
Afiyet olsun...
#akşamyemeği #misafiriçin #tavukyemeği #pilav #dereotu #kapama #fırınyemeği #tavuklukapama #baharatlezzetveriyor

 

Yorumlar