MUZLU KIŞ PASTASI



 Malzemeler:

2 paket burçak bisküvi
100 /110 gr. Tereyağ(eritilmiş soğumuş)
2 fincan toz şeker
1 lt. Süt
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı silme un
1 yumurta
1 paket vanilin
1 paket kremşanti
Üzeri için:
1 paket krema
100 gr. Çikolata
2 adet muz

Önce bisküvileri rondadan geçiriyoruz. Erimiş soğumuş yağ ile karıştıralım. Cam kabamıza bastırarak yayalım. Diğer soslar hazır olana kadar buzdolabında bekletelim.
Muhalebisi için süt,şeker, nişasta, un, yumurtayı iyice çırpalım ve ocakta kıvam alana kadar pişirelim. Altını kapattıkdan sonra vanilini ekleyip karıştıralım. Muhallebi biraz soğuduktan sonra yani yaklaşık bir 10 dk. Sonra krem şantiyi ekleyip çırpalım. Muhalebiyi bisküvi in üzerine döküp yayalım. Muzu dilimleyip, muhalebinin üzerine sanki dilim kesecek gibi dizelim.
Bir küçük tencerede kremayı ısıtalım hafif kaynamaya başlayınca altını kapatalım. İçine hemen çikolata parçalarını atıp karıştıralım. İyice eritelim. Tatlımızın üzerine dökelim. Ilınınca buzdolabında 1 gece önce bekletelim.
Ben üzerini toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi ile süsledim.
Afiyet olsun...
#misafiriçin #tatlı #çikolata #antepfıstığı #hindistancevizi #burçakbisküvi #bisküvilitatlı #pasta #muz #meyvelitatlı #kremşanti #krema #muzlukışpastası

Yorumlar